Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Den stora hemligheten
Isbn: 978-87-2858-268-8
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning True Crime
Tillgänglig sedan: januari 2024
Uppläsare: Gunilla Leining
Length: 7 timmar 14 minuter

Ljudbok

Den stora hemligheten

"Vilken bok! Välskriven och spännande. Både deckare och dokumentär - och dessutom gripande från första till sista sidan. Läs den!" – Camilla Läckberg

En obehaglig våldtäktsman söker sina offer i hjärtat av Göteborg – den vackra Slottsskogen. Nyligen examinerade rättspsykologen Annie Mallman får i uppdrag att hjälpa Göteborgspolisen i jakten på den skyldige.

Egentligen är Annie Mallman i Göteborg för att besöka sin farmor, men den gamla släktingen går oväntat bort. Vid deras sista möte har hon bett Annie att undersöka en skokartong som är undangömd i en garderob. Lådan är fylld med fotografier av personer som Annie aldrig tidigare sett, tillsammans med ett handskrivet brev på tjeckiska daterat Prag 1946. När tyska ambassaden samtidigt försöker kontakta farmodern om information som hon eftersökt, väcks Annies nyfikenhet och hon bestämmer sig för att gräva vidare. Spåren leder henne till farmoderns födelseort i södra Tjeckien, där Annie får livsomvälvande information.

Parallellt med att Annie allt ivrigare gräver i sin släkts förflutna, hjälper hon polisen att ringa in den flyende våldtäktsmannen som visar sig finnas närmare henne än hon tror …

Delar i "Den stora hemligheten" är baserade på verkliga händelser.

Peter Gissy (f. 1947) debuterade 1996 med deckaren "Röd död", och har sedan dess skrivit en rad böcker inom både spänningsgenren och varit verksam inom barn- och ungdomslitteraturen.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone