Jump to content
The library informs: Obs. Samlingen minskar. Huom. Kokoelma pienenee
Cover for Hon som blev kvar
Isbn: 978-91-8982-937-4
Publisher: Lavender Lit
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: April 2024

E-book

Hon som blev kvar

Sommarens stora popcornthriller! Riley Sagers succéroman Hon som blev kvar är en av de absolut mest hyllade spänningsromanerna på Booktok. Full av oväntade vändningar och med en oemotståndligt suggestiv atmosfär.

När familjen Hope brutalt mördas 1929 tror alla att sjuttonåriga Lenora Hope är den skyldiga, men polisen lyckas aldrig bevisa det. Lenora förnekar brottet och efter den dagen sätter hon aldrig mer sin fot utanför Hope's End, herrgården på klippkanten där massakern skedde.

Året är nu 1983 och vårdbiträdet Kit McDeere anländer till det förfallna Hope's End för att ta hand om Lenora efter att hennes förra sköterska försvunnit mitt i natten. Den sjuttioåriga Lenora sitter i rullstol och kan inte längre prata efter att ha drabbats av flera slaganfall. För att kommunicera med Kit använder hon sig av en gammal skrivmaskin och en kväll skriver hon: "Jag vill berätta allt för dig."

I takt med att Lenora skriver om händelserna som ledde fram till mordet på hennes familj blir det allt tydligare att det ligger mycket mer bakom än vad folk vet. Och snart börjar Kit misstänka att Lenora kanske inte berättar hela sanningen för henne, och att den till synes sköra gamla kvinnan egentligen är betydligt farligare än vad hon ger sken av ...

"Jag fullkomligt SLURPADE i mig den här stämningsfulla bladvändaren."
Helena DahlgrenLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone