Jump to content
The library informs: Obs. Samlingen minskar. Huom. Kokoelma pienenee
Cover for Kohtalontie
Isbn: 978-87-2715-729-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: May 2024

E-book

Kohtalontie

Suomen itsenäisyydestä juonitellaan kuninkaan selän takana.

Juhana Henrik Hästesko on Ruotsin armeijan upseeri, jonka maailma on muuttumassa. Itsevaltainen kuningas Kustaa III haluaa laajentaa valtakuntaansa keinolla millä hyvänsä ja on aloittanut sodan Venäjää vastaan. Sota herättää kuitenkin laajaa vastustusta Ruotsin armeijan upseereissa, ja he käyvät vaaralliseen kapinaan monarkkiaan vastaan. Henkensä uhalla, Juhana ja muut upseerit lähettävät kirjeen Venäjän keisarinna Katariina II:lle. Vaarallinen kissa ja hiiri -leikki alkaa.

Kalervo Reposen historiallinen romaani kuvaa Anjalan liitoksi kutsuttua kapinaa, jonka takana oli Ruotsin armeijan upseereja. Kuningas Kustaa III:n itsevaltaisen politiikan närkästyttämät upseerit keskustelivat venäläisten kanssa suunnitelmasta Suomen itsenäistymiseksi ja jättivät lukuisia eropyyntöjä armeijasta. Kun heinäkuu 1788 toi mukanaan Ruotsin ja Venäjän välillä käydyn Kustaa III:n sodan, upseerien yhteistyöhaluttomuus lähenteli jo avointa kapinaa. Lopulta sota päättyi Värälän rauhaan.

Kalervo Reponen (1894–1953) oli suomalainen opettaja ja kirjailija. Reponen julkaisi erityisesti sota- ja seikkailukertomuksia, jotka perustuivat hänen omiin kokemuksiinsa Suomen sodissa.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone